Font Romeu

Vi har hört talas om att det bara tar 2 timmar till bra skidorter på franska sidan av gränsen till Spanien. Vi tog en tur för att reka skidåkning i dessa trakter och stannade i Font Romeu. Skidsäsongen börjar i december och håller på till mars beroende på snö och väder. Vill du vandra i dessa trakter så är säsongen främst i juli och augusti (kan sträcka sig in till första veckan i september).

Det är en mysig by och vägarna hit var väldigt bra (inga smala serpentinvägar). Dock krävs det snökedjor under vintertid. Vi åt både lunch och middag på restaurang La Table des Saveurs. Helt fantastisk mat, mysig miljö och en familjär service som var excellent. Absolut värt ett besök.

Vi besökte även en berömd ”solugn” som finns i krokarna. Det var den första solugnen i världen och är en konstruktion som består av 1420 speglar. Den kan komma upp i temperaturer på mellan 2000-3500°C.

Vi hade regn och rusk under vårt besök men naturen och vyerna är ändå helt fantastiska (inga bra bilder fick vi då det regnade). Nu i oktober så sprakar höstfärgerna och räknar med att komma hit igen då det är snö i backarna.

 

3 reaktioner på ”Font Romeu

    • Vad kul att ni gillar bloggen. Det finns oändligt många fina vandringar här i krokarna inom en radie av max 5 mil. Banyuls-Sur-Mer om ni är nära spanska gränsen. Här finns finna vandringar runt Mont Caroux, Lac du Salagou, Saint-Guilhem-le-Désert. En stor del av Languedoc är ett naturreservat så det finns oändligt många ställen att besöka.

      Gilla

      • Tack för svaret! Vi bor själva periodvis innanför Beziers så vi har betat av många av de mest kända ställen. Nu menade jag just Pyréneerna fast jag var nog litet otydlig….

        Gilla

Lämna en kommentar