Domaine d’Escapat

En vingård som drivs av Bruno Ohlzon som haft en karriär som hockeyspelare på elitnivå och som sadlade om och blev vinbonde i Languedoc. Bruno har även hjärta för Bajen vilket innebär att han tagit fram ett unikt Bajenvin samt en vinlåda som Bajenfans kan köpa på nätet via Escapats hemsida.

Bajenvinet kanske inte är det bästa vinet på gården utan flera av de övriga vinerna håller hög klass och har fått många fina utmärkelser. På den här gården kan du komma och plocka dina druvor själv och göra ditt alldeles egna vin genom hela processen. Bruno är en sann entreprenör så kika in på hemsidan där du hittar mer information om allt som händer på gården samt se utbudet som du kan beställa direkt hem till dörren – escapat.com.

Det var en självklarhet att ta en tur hit när vi hade vår kära ”Bajen-familj” på besök (Dans bror Niclas med fru Lena och yngsta sonen Melvin). Vi fick ett väldigt fint bemötande med en guidad tur i produktionen samt smaka på de olika vinerna från gården. Bruno kom även och mötte upp och hälsade oss välkomna vilket var väldigt trevligt 🙂

Gården ligger nära Carcassonne (UNESCO världsarv som vi berättat om tidigare också). En tur hit är absolut värt ett besök och nästan ett måste om du är Bajenfan.

2 reaktioner på ”Domaine d’Escapat

Lämna en kommentar