Flytten till Marseillan…

Nu var det länge sedan något skrevs på bloggen, det har varit en del att stå i och den permanenta flytten till Frankrike har nu genomförts.

Resan från Sverige gick via Göteborg till Kiel, inte mycket att orda om förutom att maten var fantastisk god på båten.

Förrätt: tre sorters lax med syrade grönsaker
Varmrätt: Hjortfilé med potatiskaka och rödvinssås
Efterrätt: Hjortronparfait.

Från Kiel styrde vi mot Heidelberg, den staden kan vi verkligen rekommendera på väg ner eller hem om du bilar i Europa – fantastisk trevlig stad med en mysig gågata mitt i stan med affärer och restauranger.

DSCN0475 DSCN0453 DSCN0448

Dag tre körde vi till Annecy – en helt fantastisk stad med en otrolig omgivning med berg och vatten. Staden har kanaler med fina blomarrangemang och massor av mysiga restauranger. Vi hann gå runt en stund i staden innan det började regna rejält. Sprang in på en av restaurangerna vid kanalen och åt en mycket god Moules Curry. Fick tips senare att man ska äta en alldeles speciell fisk som de hämtar från den stora insjön. Den tar vi nästa gång vi kommer dit (för det här är en stad som man inte gör på en kväll utan kräver lite mer tid att upptäcka).

DSCN0478 DSCN0488 DSCN0482

Tanken dag fyra var att köra hemåt via Route Napoleon (från Grenoble till Cannes) men hemlängtan till Marseillan blev för stor plus att det var stora översvämningar i Cannes så det var dumt att chansa. Vi tog då rutten via de fantastiska bergen kring Grenoble och Albertville (hit måste vi komma igen också).

Väl framme så har vi bara installerat oss och tänker att vi ska fixa i ordning huset så snart det blir dåligt väder….

Hm hur löser vi det med 300 soldagar per år…

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s