Abbaye de Valmagne…

DSCN0795

Historiska platser finns det gott om i denna region. Abbaye de Valmagne är ett välbevarat kloster från 1200-talet som även består av 58 hektar vinodlingar som produceras och säljs på plats.

Detta är ett av de få bevarade kloster där Benediktinermunkar höll till fram till 1789 då de tvingades fly. 1791 såldes många gamla kloster och byggnader till privatpersoner och så också detta (många kloster och byggnader revs också och byggstenarna användes till att reparera och bygga hus till folket).

Detta kloster har också den sista bevarade vinplantan från historien som inte dog av vinlusen Phylloxera Vastatrix i slutet av 1800-talet. En riktig dinosaurieplanta som slingrar sig över hela taket (syns på bilden nedan).

DSCN0819

Absolut värt ett besök (detta kloster har cirka 40.000 besökare per år) och det är alltid lite bättre att kunna besöka turistmagneter utanför säsongen då man får full uppmärksamhet och kan gå runt i lugn och ro.

DSCN0805

DSCN0809

DSCN0815

DSCN0824

DSCN0827

DSCN0835

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s