Marknad i Marseillan

På tisdagar är det en återkommande marknad i Marseillan. Den håller på från ungefär 10.00 till 13.00. Där kan man hitta bland annat smycken, sysaker, kläder, tvålar och delikatesser. Det är en typisk marknad där dom bästa fynden är delikatesser och lokala hantverk.

Vi gick idag till marknaden specifikt för att handla oliver och torkad frukt. Just maten på marknaden är fantastisk, det är bra kvalitet för ett bra pris. I marknaden finns även som en saluhall där man kan hitta kött, korvar och fisk.

Bra att tänka på när man gå på marknaden är att alltid ha med sig kontanter, särskilt småmynt då det är lättast och snabbast att betala med jämna pengar. Man kan också tänka på att nästan ingen talar engelska, ta reda på innan vad det du söker heter på franska och om du är osäker på siffror på franska så kan man ta med sig block och penna (eller annat) där försäljaren kan skriva beloppet.

 

Blommor på marknaden i Marseillan

Tvålarna på marknaden i Marseillan

Torkad frukt på marknad i Marseillan

DSCN0235

DSCN0252

Det här blev vårt köp från marknaden. Kostade ungefär 6€ och passar perfekt som eftermiddagsnacks i solen!

/Emelie & Jill

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s