Château de Montpezat i Pezenas…

Vi har besökt en sagolik vingård eller Château som bör kallas när det är ett slott. Byggnaden är från 1800-talet men slottet har en historia från 1500-talet. Vi träffade Monsieur Christophe Blanc som övertog ansvaret för vinproduktionen 1991 efter sin mamma.

Det här slottet andas historik och är en helt fantastisk miljö. Vi fick smaka på 4 röda viner som finns i deras sortiment. Samtliga var otroligt bra och slutligen fastnade vi för två av dessa som vi köpte. Den här vinprovningen skiljde sig från de vi varit på tidigare. Här fanns det ett engagemang och kunskap om vinet som Monsieur Blanc stolt berättade för oss.

Ett besök på Chäteau de Montpezat kan vi varmt rekommendera och deras viner likaså.

Deras hemsida är:
http://www.chateau-montpezat.com och ni kan även maila till contact@chateau-montpezat.com för ett besök eller kolla öppettider.

IMG_0478 IMG_0489 IMG_0490 DSCN0653 DSCN0652 DSCN0660IMG_0477

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s