Les Sagnes (Olargues)

Vilken dag och vilket tur…

Vi måste börja förstå det här med vad man har på sig på en tur. Inte för varmt och inte för kallt. Idag var det 25 grader varmt vilket inte riktigt kan gå in i vårt huvud den 15 november så vi borde haft kortbyxor och linne på oss under dagens vandring.

Oavsett detta så var turen ca 9 km och startade i den lilla byn Olargues (som utåt sett ser ut som vilken by som helst från vägen) är helt underbar när man kommer in i gränderna. Idag var det söndag och då var det en liten marknad på torget i byn.

Turen börjar ungefär vid Pont du Diable (som är en bro från 1300-talet och ska inte förväxlas med den tidigare Pont du Diablo som vi berättat om för det finns uppenbarligen flera). Bron går över floden Jaur och har en helt underbar utsikt.

Turen gick uppför och vi såg Mont Caroux topp, höstfärgade vinfält och olivlundar. Ungefär halvvägs så kommer man till ett litet kapell (mitt ute i skogen). Här fungerade det utmärkt att inta matsäcken som vi hade med oss.

Höga berg och djupa dalar kännetecknar denna vandring samt härliga vyer och ett fantastiskt väder idag. Nedan är lite bilder från dagens tur.

DSCN0663

IMG_0523

DSCN0682Pont du Diablo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s