Le Couvertoirade

Wow, det finns ställen som är kulturhistoria och bevarade på ett fantastiskt sätt. Detta är en gammal tempelriddarborg (ja, Les Voltaire har en fallenhet för byar och städer med ett historiskt och kulturellt värde, gärna en ringmur, tempelriddare och militära krigsminnen…).

Hur som helst så är detta ett absolut måste att se när man är i Languedoc. Det finns även en liten gravplats vid kyrkan för dessa tempelriddare. Byn eller vad man ska kalla det är från slutet av 1200-talet. Är man här i turistsäsong så är det inte allt så glest med folk som nu. Byn bebos idag av runt 100 hantverkare som har sina små shopper öppna under säsongen. De flesta var stängda nu i slutet av november, men det är också då det är som bäst att besöka alla dessa platser (tycker vi).

DSCN0691 DSCN0707 DSCN0710 DSCN0719 DSCN0721 DSCN0701

 

En reaktion på ”Le Couvertoirade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s