Minerve – Cité Cathare

Av en slump hamnade vi här på väg till vår vandringstur idag. Helt sagolik liten by som ligger mitt emellan två raviner. Här samlades jägare under förhistorisk tid (och vi såg rätt många som jagade även nutid). Minerva är mest känd för ett säte 1210 när korståget mot katarerna skedde.

Det är en historisk stad och är en av portarna till ”Parc Naturel Régional du Haut – Languedoc och klassas som en av de vackraste byarna i Frankrike. Då det var söndag och lågsäsong så är mycket stängt, men vi hittade en riktigt fin restaurang som vi mer än gärna gör ett besök på och provar framöver.

Nedan lite bilder från dagen utflykt

DSCN1110 DSCN1099 DSCN1054DSCN1116

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s