Limoux – Champagnens ursprung

Vi har gjort ett besök i denna stad som sägs vara Champagnens moder. Det var munkarna i benediktinerklostret Saint-Hilare som producerade ett ovanligt vin som skummade naturligt (1531). Hit kom munken Dom Pérignon i slutet av 1600-talet och tog med sig sättet att producera till staden Reims som numera är hjärtat i Champagne.

Han sägs ha uttalat ”Min Gud, jag dricker stjärnor” första gången han smakade detta vin.

Vi ska göra en egen tur till klostret Saint-Hilare vid ett annat tillfälle. Denna gång besökte vi Limoux för deras karneval som är från januari till mars och köpte naturligtvis med oss en flaska av de bubblande stjärnorna.

DSCN1128

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s