Abrivado des Plages (Le Grau-du-Roi)

Idag fick vi vara med om en otrolig upplevelse i Le Grau-du-Roi. Här i Frankrike finns det fortfarande tjurfäktning och idag så vallades tjurarna med hjälp av ryttare på Camargehästar till arenan. Varje lag vallade 2-3 tjurar som fanns mitt i hästdrevet längst stranden.

Det var mycket folk som tittade och inte helt ofarligt. Vid flera tillfällen så kom tjurarna lösa och sprang mot vattnet eller mot folkhopen vilket faktiskt blev lite läskigt. Då blev denna upplevelse mer som den i Pamplona och kändes rätt oroväckande farlig (vi såg en man bli nedtrampad och skadad).

Lite speciellt i alla fall att få erfara och efter denna lilla tur tog vi oss till den mäktiga stranden l’espiguette, men det kommer i ett eget inlägg. Nedan är några bilder från dagens Abrivado.

DSCN1189 DSCN1192 DSCN1201 DSCN1202 DSCN1199

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s