Mimosafestival i Roquebrun

Nu blommar Mimosan och snart kommer mandelblommorna. Våren börjar spira här i Frankrike. Dock har vi haft rätt kallt som alla vet (med tomma grönsaksdiskar i Sverige som vi hör). Mimosafestivalen i Roquebrun anordnades för 26e året i rad. Roquebrun ligger lite inåt landet och här hade våren inte kommit lika långt som för oss vid kusten.

Roquebrun består i praktiken bara av en gata och här fanns det olika marknadsstånd som sålde vin, honung, ostar, bröd och massa annat gott att äta. Det var kallt denna dag och då försvinner lite av festligheterna. Mimosan hade knappt börjat blomma så det var lite otur att vädret inte varit på topp och att festivalen inte var två veckor senare för då hade det varit kanon.

Här är i alla fall lite bilder från besöket:

fullsizeoutput_4cdfullsizeoutput_4d0 fullsizeoutput_4d1

fullsizeoutput_4ce

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s