Château de Pommard i Beaune

Av ren nyfikenhet så valde vi denna vingård. I alla hotellbeskrivningar för Beaune så fanns avståndet till Château de Pommard med. Det går ju inte att missa.

Och vilken miljö – slottet är i väldigt fint skick omgiven av vinfält med en underbar trädgård som man kan besöka. Här kan du boka in en sightseeing på slottet, vinfälten och produktionen av deras viner. Vi fick ett otroligt fint mottagande trots att vi kom oanmälda och fick provsmaka tre olika viner i tre olika prisklasser – från 45 EUR till 95 EUR. Vår guide berättade med engagemang och inlevelse om de olika karaktärerna på vinerna från vinstockens jordmån till produktion och lagringstid. Väldigt intressant. Nästa gång vi kommer hit så tar vi och bokar in rundturen på slottet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s