På tur längst floden Dordogne

Många har ju bilat eller rest längst med Mosel, Rhen, Loire och njutit av utsikt och mysiga byar. Vi kan varmt rekommendera en tur längst med floden Dordogne. Dordogne är även ett departement öster om Bordeaux.

Den här delen av Frankrike har nog flest slott (Château) per kvadratkilometer (vild gissning). Det finns även en hel del byar som benämns ”Les Plus Beaux Villages de France” vilket innebär att de är pittoreska, supermysiga och bara helt enkelt underbara att besöka. Här finns även en hel del sk Bastides, historiska platser och UNESCO världsarv. Läs på och planera din resa innan då det finns så otroligt många ställen att besöka.

Vår tur gick från Saint Sernin (granne till Dordogne) till Sarlat-la-Canéda. Nedan ett urval av några bilder från turen och fler inlägg kommer från de ställen som vi besökte under den här trippen.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s