La Dune du Pilat

Europas största sanddyna finns utanför Arcachon. Det var värt ett besök och att pulsa fram i en finkornig sand till den långa, långa trappan upp till toppen var rätt coolt. Att gå uppför var inga problem, men det blev lite svindel när man skulle gå ner igen. Det är högt.

Den är 500 meter bred och cirka 115 meter hög och 2,7 km lång. Den består av cirka 60 miljoner kubikmeter sand.

3 reaktioner på ”La Dune du Pilat

  1. Arcachon är fantastiskt! Men om man är så ”nära” Île de Ré, ön utanför La Rochelle, så är det också otroligt fint. Det finns tio små byar på den långsträckta ön som nås med bro numera. Även La Rochelle är värt ett besök.Tack för fina bilder och skildringar – uppskattas när längtan till Frankrike slår till. Vilket är allt som oftast…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s