Château Coujan

Ännu en underbar vingård som har en lång historia och där Florence Guy är femte generationen av vinbonde. Den här gården ligger i Murviel-lès-Beziers och har ett underbart litet urgammalt kapell (men en utgrävd krypta i kapellet) och här har man även hittat lämningar av mosaik från romartiden.

Vinerna är ekologiska och exporteras både inom Europa och i USA. Vi köpte ett vitt vin Bois Joli Blanc som blivit valt till ett av de 100 bästa i Languedoc. Vi inhandlade också det unika röda vinet L´Ile de Corail som innehåller druvan Mourvédre. Druvan som detta vin görs av behöver ett optimalt väder för att kunna tillverkas och det sker ungefär vart femte år (så vi hade lite tur som fick möjlighet att köpa detta innan det tar slut).

På gården finns det även hur många vilda påfåglar som helst och man kan se dem i träden, i trädgården, på verandan… ja överallt ser man dem och det är häftiga fåglar. Vill man köpa vin från denna gård och få det levererat till Sverige så kan man kontakta La Maison Hansby (www.lamaisonhansby.com).

Detta är i alla fall en vingård som vi kommer att besöka fler gånger och som vi varmt rekommenderar!

DSCN1253 DSCN1268 påfågel omgivning vintunnor fin bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s