Château Saint Martin des Champs

Ännu en vingård med en väldigt bred vinportfölj från enkla vardagsviner till något exklusivare (men inte för dyrt) som leveras till den franske presidenten och även har levererats till Vita Huset (årgång 2006). Naturligtvis var det tillräckliga säljargument för att Voltaire skulle köpa en låda 🙂

Det här är en större gård som har närmare 20 olika viner att välja mellan (vitt, rosé och rött). Vi fick vinerna presenterad för oss av Monsieur Birot som även är vinbonden på gården. Det här vinet kan du även få på flygningar med Air France.

Vi valde naturligtvis presidentvinet ”Cuvée Terrasses de Fontenilles Rouge” (90% Syrah och 10% Grenache) samt det röda vinet som han uppkallat efter sin son ”Cuvée Mathieu Rouge” (balanserad mellan Syrah, Grenache och Mourvédre). Båda vinerna är AOP Saint Chinian.

Det här är värt ett besök för de goda vinerna samt att de anordnar en julmarknad på gården som vi mer än gärna kommer att besöka när det är dags. Vill du köpa viner från denna gård så kan du kontakta www.lamaisonhansby.com.

DSCN1306 DSCN1309 annika IMG_0782

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s