Sète Hamn fyller 350 år…

… och det firar man naturligtvis.

I år fyller hamnen i Sète 350 år och det firar man under perioden 22-28 mars. I Frankrike så firas det mycket – alla tillfällen som finns blir till en fest. Det som är unikt, tycker vi, är att alla är välkomna och man behöver inte vara medlem eller betala några inträden. Det är alltid parader och musik, gärna i tidsenliga kläder och idag var många sjömansklädda naturligtvis.

Sète är en liten stad som ligger cirka 2 mil från Marseillan och här finns det mesta – en hamn, stränder, shopping, restauranger, bra saluhall och marknad varje onsdag. En trevlig eftermiddag blev det i alla fall med otroligt fina och välbevarade segelfartyg som stod i parad längst hamnen. Vi fann även hattmakare, godistillverkare, ostronbarer och en hel del marina teman på allt som går att sälja…

Akterbåt1  fartyg fartyg2 godis hattar Hattillverkning tunnor

Akterbåt2

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s