Roquebrun

En helt sagolik by som ligger skyddad av bergen i tre väderstreck (norr, öster och väster). Det blir ett specifikt klimat i denna by där apelsinträd, granatäpplen och mimosa växer och gror. Byn kallas av fransmännen för ”Le petit Nice de l’Héraut”. Här har man bland annat en Mimosafestival i februari då träden är guldgula av blommor. Under Franska Revolutionen kallades byn för Roc-Libre.

Ett tips för dig som åker hit: ta med en matsäck och sitt vid strandkanten vid floden Orb och fika. Du kan även planera en kanottur nedför floden vilket är riktigt kul. Ta med dig torra kläder för ombyte efter för det går undan på vissa ställen.

Roquebrun2 roquebrun3 Roquebrun 1 roquebrun5roquebrun4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s