Saint-Hilaire

Då har vi gjort ett besök i det gamla klostret som ligger mellan Carcassonne och Limoux. Det var hit munken Dom Perignon kom och fann det berömda vinet med bubblande stjärnor i dvs den senare berömda Champagnen. Det sägs ursprunget att tillverka vin som har en jäsprocess i flaska kom till i just detta kloster och vi besökte naturligtvis den berömda vinkällaren också. Fladdermössen flög över huvudet på en när man var där vilket kändes som man kom in i batmans grotta 🙂

Klostret är väldigt välbevarat och vi hade nog förväntat oss lite mer information och marknadsföring om den berömda Blanquetten som den heter här i regionen då Champagne har ”patent” på sitt namn. Det är ändå värt ett besök om man gillar historiska platser. Den handmålade takkonsten och skulpturerna i kyrkan är otroligt vackra och välbevarade.

Saint-Hilare2 DSCN1351 DSCN1354IMG_0888DSCN1358

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s