Noilly Prat i Marseillan

Ibland glömmer vi bort vår egen by när vi är ute och upptäcker Frankrike. Många pärlor finns just där vi bor. En av dessa är Noilly Prat.

En klassisk Dry Martini cocktail ska innehålla en liten skvätt av Noilly Prat Original Dry (eller Extra Dry som endast finns att köpa här i byn). Det finns många olika sätt att förbereda en Dry Martini cocktail: med Gin eller Vodka, tillsammans med en oliv eller citronskal, samt en skvätt av Noilly Prat, rör om med en sked eller shaker.

Historien om Noilly Prat börjar på de gamla segelfartygen som korsat världshaven med tunnor av vin som transporterades på däck och utsattes av hårt väder och vind. Noilly Prat har behållit det arvet och tillsammans med unika druvor och kryddor skapat en säregen smak som är mer intensiv och kraftfull. Än idag förvaras ektunnorna utomhus för att utsättas för sol, vind och regn under lagringstiden som ger vinet sin unika karaktär.

Noilly Prat har en lång historia där första receptet skapades redan 1813 av Joseph Noilly i södra Frankrike. 1850 kommer Josephs son till Marseillan och fortsätter sitt arv efter fadern. Därefter går arvet till dottern Anne-Rosine (änka efter Claudius Prat) som skapar det internationella rykte som bolaget har idag.

Det finns en egen cocktail tillägnad Anne-Rosine som innehåller följande:
2 delar Noilly Prat Original Dry
1/2 del Vodka
1 del färsk juice
En skvätt Grenadin
Rosa Grapefrukt zest

Häll alla ingredienser i en shaker, skaka kraftigt och servera i ett cocktailglas.

Du kan även ta en guidad tur i Noilly Prats museum samt en drink i deras egna bar som håller väldigt hög klass. Absolut värt ett besök!

barenträdgårdenEntre Noilly PratDanne och Jackie

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s