Bastide d´Eymet

Väldigt många av byarna i Dordogne är så otroligt fina. Det är så kallade Bastide och de byggdes upp mellan år 1150-1350 på uppdrag av kungarna i Frankrike och England.

Byarna har ett centralt torg i mitten om omges av hus och gator som går ut från torget. Syftet var att föra samman människor från landsbygden för ekonomiska och politiska intressen men också för att kunna försvara sig.

Vi fick inget bra kort på torget som var smyckat med girlanger (vilket det var nästan överallt). Det märks tydligt att det varit både nationaldagsfirande och Tour de France i dessa trakter (massor av målade cyklar finns längst vägarna också).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s