Monteton

Man kanske inte kan kalla detta för en by då den bara har en gata Rue de la Courte Oreille (som enligt Google translate översattes till Korta Örat). Vi funderade faktiskt på varför det är ett öra vid entrén till gården.

Här finns också ett Benediktinerkloster där munkarna införde egna regler om tull och rättvisa. Detta är skrivet på Occitanska och innehåller 209 regler och redigt tuffa straff som typ skära av örat mm.

Idag (tror vi) att Monteton är en samlingsplats för musiker. När vi var där hölls en föreläsning och ladan som vi var inne i hade många musikinstrument och övningssalar. Här kan de både bo och träna samt lära av varandra och professionella i syfte att utveckla sina förmågor. Dessutom i en väldigt mysig miljö.

 

2 reaktioner på ”Monteton

  1. En tacksamhetsskuld är för att dela informationen, fortsätt att göra fantastisk … Jag är verkligen glad över att undersöka din webbplats. stor tillgång

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s