Albi – en stad klassad av UNESCO

Då har vi besökt ännu en underbar stad i Frankrike. Albi ligger i departementet Tarn som också är flodens namn som rinner genom staden. Här finns Cathédrale Sainte-Cécile d’Albi som är en helt enastående byggnad. Den började byggas 1287 och tog 200 år att bygga. Det är den största tegelbyggnaden i världen.

I Albi finns även Pont-Vieux som är en bro som byggdes redan 1035 dvs för närmare 1000 år sedan. I denna stad föddes även den kände konstnären Henri de Toulouse-Lautrec och alldeles vid katedralen finns ett museum med många kända målningar från Moulin Rouges kända och okända artister.

Ett besök på Albis golfbana blev det också 🙂

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s