Märkliga tider överallt…

Då kom vi hemåt till Marseillan igen efter tre månader i Stockholm (ja, för typ för en månad sedan, men vi behövde landa lite här hemma först).

Vi trodde att fransmännen och alla andra skulle titta snett på oss svenskar då ryktet om oss verkade vara uselt. Så är inte fallet vilket glädjer oss. Alla vi mött hittills har varit glada över att se oss igen och att vi har hälsan i behåll. Vi känner ju likadant om våra grannar och vänner här. Omtanke är något som vi möter varje dag.

Från måndagen den 20 juli så blev det obligatoriskt att bära mask igen, så snart du går inomhus på allmän plats, vilket innebär att det gäller alla affärer mm. Även när vi spelade golf idag så tar vi på oss masken när vi säger hej till personalen och går igenom lokalen innan vi kommer ut direkt igen och tar av den. Det är 135 Euro i böter om man inte har masken på.

Vi har i och för sig haft det under hela vistelsen hittills då vi gått in i affärer. När vi var på Bricolage häromdagen så står det även en vakt och spritar händerna på alla innan man går in i affären. Ordning och reda är det här vilket känns tryggt.

Några utflykter eller annat görs inte nu då vi håller oss för oss själva en hel del. Inget större umgänge och några enstaka restaurangbesök blir det i närområdet. Inga besök som kommer och hälsar på blir det heller vilket känns lite konstigt.

Jag längtar verkligen till ett mer ”normalt” liv och hoppas innerligt att botemedel och vaccin snart är på plats. Det känns verkligen märkligt och skrämmande med människor omkring en som bär mask. Har själv svårt att andas när jag bär den och glasögonen immar igen direkt så man ser inget heller.

Respekt och ansvar är det som gäller och jag hoppas att alla får vara friska. Ta hand om er så kanske vi får lägga upp lite äldre äventyr ett tag framöver.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s