Recept, matlagning och däckbyte

Vi drabbas alla ibland av olika saker. Vi råkade ut för en redig punka på väg till stranden i fredags. Vi hade lämnat mobiltelefonerna hemma och kom halvvägs till stranden så smäller det till och vi tvingas åka in åt sidan. Jaha, supersmart att lämna mobilen hemma 🙂 Traskar till byn igen (cirka 5 km i badtofflor) och till vår fantastiske franske vän Jef som hjälper oss med allt. Hur som helst så löser sig allt och alla mår bra vilket är viktigast.

Vad ska vi göra utan bil ett tag kan man då undra…

Vi beslutade oss för att köra hårdträning i garaget (som vi nyligen byggt om till ett gym) och laga nya rätter som vi inte gjort tidigare. Man fastnar lätt i gamla vanor.

Igår så blev det inte så bra så det är inget vi vill dela med oss av. Däremot idag så har vi nog skapat en favorit. En vegetarisk pizza (lite enklare än originalreceptet) så vi delar med oss av vårt anpassade recept.

Pizzadeg – färdigköpt (kanske ska fixa det själv framöver då det är enda minuset på rätten).

Karamelliserad rödlök
1,5 röd lök som vi strimlade i mandolinen
1 msk olivolja för stekning
2 msk balsamvinäger
2-3 msk lönnsirap
1 nypa salt

Stek detta i pannan och låt vätskan koka bort en del (spara lite då det ska vara saftigt när man har det på pizzan sen).

Rotfrukter på pizzan
1/2 sötpotatis som vi strimlade
1/2 fänkål som vi körde i mandolinen tunt
Lägg i en skål med olivolja och lite salt
1/2 stor rödbeta (skalad och klar), strimlad (läggs på för sig för att inte färga av sig på allt).

Getost (Chevre) och Creme fraiche
Pensla ut Creme fraiche på pizzadegen och smula över getosten. Därefter lägger du på rotfrukterna och den karamelliserade löken.

In i ugnen på cirka 200 grader i 20 minuter. När det är klart, strö över lite färsk rosmarin (glöm inte det för det är kryddan som ger det lilla extra).

Hur som helst ett anpassat recept a la Voltaire och det blev verkligen gott också. Den här pizzan delas på fyra så vi har en lunch framöver efter detta också 🙂

 

 

 

 

Lämna en kommentar